ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ακάρ: Όχι τετελεσμένα σε Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο

16:26 - 11 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Ακάρ: Όχι τετελεσμένα σε Κύπρο, Ανατολική Μεσόγειο και Αιγαίο
«Μην περιμένει κανείς πως η Τουρκία των 82 εκατομμυρίων και η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου δεν θα κάνουν κάτι όταν εκείνοι θα κάνουν γεωτρήσεις αερίου πετρελαίου. Αυτό είναι αστείο δεν μπορεί να συμβεί. Θα υπερασπιστούμε το δίκαιο μας και το δίκαιο των Τουρκοκυπρίων. Κανείς να μην δοκιμάσει τη δύναμή μας» προειδοποίησε το πρωί της Κυριακής ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ.

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας ταξίδεψε με ελικόπτερο στην τουρκική φρεγάτα Γκελίκ η οποία συνοδεύει το τουρκικό ερευνητικό πλοίο Γιαβούζ, το οποίο κάνει γεωτρήσεις στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη ανατολικά της Καρπασίας.

«Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Δεν θα επιτρέψουμε τη λήψη αποφάσεων εναντίον των δικαιωμάτων μας. Από την αρχή λέμε πως δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιβίωσης κάποιας απόφασης στην οποία δεν συμμετέχουμε κι εμείς» υπογράμμισε ο κ. Ακάρ.

Μιλώντας στους αξιωματικούς και ναύτες της τουρκικής φρεγάτας που βρίσκεται εν πλω ανοιχτά της Κύπρου, ο Χουλουσί Ακάρ αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι «Όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος μας η Τουρκία είναι εγγυήτρια δὐναμη. Δεν θα επιτρέψουμε να παραβιαστούν τα δικαιώματα μας. Κάναμε αυτό που πρέπει κι αν χρειαστεί το ξανακάνουμε».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.