ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιός Ebola: Στον δρόμο είναι κι έρχεται στην ΕΕ!

12:47 - 12 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Ιός Ebola: Στον δρόμο είναι κι έρχεται στην ΕΕ!
Τον ορατό κίνδυνο, να εισέλθει ο Ιός Έμπολα στην ΕΕ, από το Κονγκό, όπου η σχετική επιδημία εξελίσσεται και προχωρεί και εκτός συνόρων της χώρας, επισημαίνει, με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν η Σλοβάκα ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών - Δημοκρατών, Monika Beňová.

Στην ερώτηση της επικαλείται την πέμπτη έκθεση, που δημοσίευσε για το ξέσπασμα της νόσου, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), στις 19 Ιουλίου 2019, σύμφωνα με την οποία «η επιδημία Ebola θα συνεχίσει να εξελίσσεται και να προχωρεί και αποτελεί πλέον μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για την δημόσια υγεία, διεθνούς ενδιαφέροντος».

Εκφράζοντας την ανησυχία της, η Σλοβάκα ευρωβουλευτής αναρωτιέται αν «έχει εκπονήσει η Κομισιόν στρατηγικό σχέδιο διαχείρισης των συνόρων σε περίπτωση που ο ιός εισέλθει στην ΕΕ» και αν βρίσκεται σε συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρίες του Κονγκό, που πραγματοποιούν πτήσεις από και προς την ΕΕ.

Είναι διατεθειμένη η Κομισιόν να εφαρμόσει τις συστάσεις του ECDC και να ενεργοποιήσει, προληπτικά, έναν αποτελεσματικό μηχανισμό προμήθειας εμβολίων, καταλήγει στην ερώτηση της.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.