ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις -44,1 μονάδες ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία

14:58 - 13 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Στις -44,1 μονάδες ο δείκτης επενδυτικού κλίματος στη Γερμανία
Το Ινστιτούτο ZEW ανακοίνωσε σήμερα ότι το οικονομικό κλίμα της Γερμανίας τον Αύγουστο επιδεινώθηκε πολύ περισσότερο από ότι αναμενόταν. Το ZEW απέδωσε την επιδείνωση των προοπτικών για τη γερμανικής οικονομίας στις εμπορικές διαμάχες και τις μεγαλύτερες πιθανότητες ενός άτακτου Brexit.

Ο δείκτης επενδυτικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στις -44,1 μονάδες από τις -24,5 μονάδες τον Ιούλιο, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του ινστιτούτου ZEW. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν να διαμορφωθεί στις -28,5 μονάδες, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Τα στοιχεία αποτελούν ένδειξη για σημαντική επιδείνωση των προοπτικών της γερμανικής οικονομίας, δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW, Άχιμ Βάμπαχ. «Η πιο πρόσφατη κλιμάκωση στην εμπορική διαμάχη μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας, ο κίνδυνος ανταγωνιστικών υποτιμήσεων και η αυξημένη πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία ασκούν πρόσθετες πιέσεις στην ήδη αδύναμη οικονομική ανάπτυξη», ανέφερε ο Βάμπαχ σε ανακοίνωση, ενώ πρόσθεσε: «Αυτό είναι πολύ πιθανόν να ασκήσει ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στην ανάπτυξη των γερμανικών εξαγωγών και της βιομηχανικής παραγωγής».

Ο δείκτης τρεχουσών συνθηκών υποχώρησε στις -13,5 από τη -1,1 μονάδα τον προηγούμενο μήνα. Οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθεί στις -7,0 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.