ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Η πιο σημαντική συμφωνία εμπορίου είναι με την Ε.Ε.

17:32 - 13 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Τζόνσον: Η πιο σημαντική συμφωνία εμπορίου είναι με την Ε.Ε.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε σήμερα πως η πιο σημαντική συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που χρειάζεται να συνάψει η Βρετανία είναι με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Βρετανία αναμένεται να φύγει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου και ο Τζόνσον έχει πει ότι είναι έτοιμος για μια έξοδο είτε έχει επιτευχθεί είτε όχι μια συμφωνία αποχώρησης με την Ένωση.

"Η μοναδική μεγαλύτερη συμφωνία που χρειάζεται να κάνουμε είναι μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με τους φίλους και εταίρους μας πάνω από το Κανάλι", δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στο Sky News.

Χθες Δευτέρα ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα υποστήριζαν με ενθουσιασμό ένα Βrexit χωρίς συμφωνία αν αυτό αποφάσιζε η βρετανική κυβέρνηση να κάνει και θα επιδιώξουν να εργαστούν γρήγορα για μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου.

"Από την εμπειρία μου, οι Αμερικανοί είναι πολύ σκληροί διαπραγματευτές πραγματικά και θα κάνουμε μια σπουδαία συμφωνία μαζί τους και [η συμφωνία] θα ανοίξει ευκαιρίες για δουλειές, ιδιαίτερα εταιρίες υπηρεσιών στις ΗΠΑ", είπε ο Τζόνσον, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. "Θα είναι ένα σκληρό παζάρι αλλά θα φθάσουμε εκεί", συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.