ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΚΤ προς τράπεζες: Προετοιμαστείτε άμεσα για Brexit χωρίς συμφωνία

14:50 - 14 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
ΕΚΤ προς τράπεζες: Προετοιμαστείτε άμεσα για Brexit χωρίς συμφωνία
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στις τράπεζες για την προετοιμασία για ένα άτακτο Brexit, προτρέποντάς τις να μετακινήσουν περισσότερο προσωπικό και πόρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση εάν η Βρετανία αποχωρήσει χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Η ΕΚΤ σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «οι τράπεζες έχουν μεταβιβάσει σημαντικά λιγότερες δραστηριότητες, κρίσιμες λειτουργίες και προσωπικό στις μονάδες τους στην ΕΕ από αυτό που είχε προβλεφθεί αρχικά στα σχέδιά τους» και προσθέτει ότι κάποιες τράπεζες υπολείπονται σε σχέση με τις προσδοκίες στην εποπτεία και «δεν μπορούν να συνεχίσουν να στηρίζονται τόσο πολύ στην εξυπηρέτηση πελατών από τα βρετανικά τους υποκαταστήματα».

Με την ημερομηνία του Brexit να έχει αναβληθεί από τον Μάρτιο, πολλές χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις του Λονδίνου σταμάτησαν να ενισχύουν τα αποθεματικά τους στην Ευρωζώνη όπως είχε ζητηθεί. Η ΕΚΤ απαιτεί από τις τράπεζες να διακρατούν αρκετά κεφάλαια για να διασφαλίσουν ότι μπορούν να απορροφήσουν πιθανές ζημιές στις ευρωπαϊκές τους μονάδες.

Οι τράπεζες στην περιοχή έσπευσαν να ιδρύσουν θυγατρικές στην Ευρωζώνη και διαπραγματεύτηκαν με την ΕΚΤ τα επίπεδα κεφαλαίων που απαιτούνταν για να το κάνουν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.