ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Αύξηση στις οικοδομικές άδειες - Υποχώρησαν οι ενάρξεις κατοικιών

17:08 - 16 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Αύξηση στις οικοδομικές άδειες - Υποχώρησαν οι ενάρξεις κατοικιών
Με ρυθμό 8,4% αυξήθηκαν οι οικονομικές άδειες στις ΗΠΑ σε ετήσια βάση τον περασμένο μήνα, στις 1,19 εκατομμύρια, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Ιούνιο του 2017, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Αντίθετα, οι ενάρξεις κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Ιούλιο, που ήταν ο τρίτος συνεχής μήνας ύφεσης, δείχνοντας ότι τα υψηλά κόστη για εργατικό δυναμικό και υλικά συνεχίζουν να δημιουργούν πλήγμα στην κατασκευή κατοικιών στις ΗΠΑ.

Σχετικά με τις οικοδομικές άδειες, οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Marketwatch τις τοποθετούσαν στις 1,29 εκατομμύρια.

Από την άλλη πλευρά, οι ενάρξεις κατοικιών, δείκτης για τον τομέα κατασκευής κατοικιών στη χώρα, σημείωσαν πτώση 4% τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο, στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 1,191 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.

Πτώση 1% ανέμεναν στις ενάρξεις οικονομικοί αναλυτές, σε έρευνα της Wall Street Journal. Ο συγκεκριμένος δείκτης είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητος από μήνα σε μήνα και υπόκειται σε σοβαρές αναθεωρήσεις. Επιπλέον, οι ενάρξεις κατοικιών εμφανίζονται αυξημένες κατά 0,6% σε σχέση με τον Ιούλιο του περασμένου έτους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.