ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

O Μασκ προτείνει... βομβαρδισμό του Άρη για να γίνει κατοικήσιμος

10:09 - 18 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Βομβαρδισμό του πλανήτη Άρη με πυρηνικά, προκειμένου να γίνει κατοικήσιμος προτείνει ο Έλον Μασκ, προκαλώντας για ακόμη μία φορά αντιδράσεις στην επιστημονική κοινότητα.

Σκοπός του βομβαρδισμού του Άρη με πυρηνικά, σύμφωνα με τον Μασκ, είναι να λιώσουν οι παγοσκεπείς κορυφές του και να απελευθερωθεί πρώτα το νερό, που είναι παγιδευμένο στους πόλους του και κατόπιν το CO2 στην ατμόσφαιρά του, ώστε με το φαινόμενο αντίστοιχο του γήινου «θερμοκηπίου», που θα δημιουργηθεί να γίνουν πιο ανεκτές οι ακραίες θερμοκρασίες του.

Το 2015 ο «κος Τέσλα» είχε ξαναδιατυπώσει την θεωρία του για χρήση βόμβας υδρογόνου μπροστά στις κάμερες της εκπομπής The Late Show With Stephen Colbert, με αποτέλεσμα να τον χαρακτηρίσει ο οικοδεσπότης του ως τον «κακό των κόμικς».

Πολλοί επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει όχι μόνον απραγματοποίητη, αλλά και ανεύθυνη, τη θεωρία του Μασκ, τόσο από πλευράς της διαθέσιμης από τον άνθρωπο τεχνολογία για την υλοποίησή της, όσο και για το αποτέλεσμα.

Θεωρούν πως το να προσπαθήσουμε να μετατρέψουμε τον Άρη σε περιβάλλον αντίστοιχο της Γης αγγίζει μάλλον τα όρια της επιστημονικής φαντασίας και δεν προσεγγίζει καν τις όποιες πιθανές δυνατότητες να αποικηθεί ο πλανήτης αυτός.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.