ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μακελειό σε γάμο στο Αφγανιστάν

12:21 - 18 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Μακελειό σε γάμο στο Αφγανιστάν
Επίθεση αυτοκτονίας σε γμαήλια τελετή στην Καμπούλ άφησε πίσω της 63 νεκρούς και περισσότερους από 180 τραυματίες.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν, Ασράφ Γάνι, έκανε λόγο για «βαρβαρότητα» την ευθύνη της οποίας έχουν οι Ταλιμπάν.

Επίσημα, καμία οργάνωση δεν έχει προς το παρόν αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης και οι Ταλιμπάν αρνούνται την όποια ανάμειξη, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις τους με τις ΗΠΑ για την απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα. Ωστόσο το γεγονός ότι η επίθεση έλαβε χώρα σε γειτονιά Σιιτών- τους οποίους τείνουν να βάζουν στο στόχαστρο οι Ταλιμπάν- αλλά και η πρόσφατη επίθεση στο Πακιστάν, στην οποία σκοτώθηκε αδερφός του ηγέτη των Ταλιμπάν, εντείνουν τις υποψίες. 

«Οι Ταλιμπάν δεν μπορούν να απαλλάξουν τον εαυτό τους των κατηγοριών διότι παρέχουν μια πλατφόρμα στους τρομοκράτες», υπογράμμισε ο Γάνι σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ωστόσο και οι Ταλιμπάν κατέφυγαν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να καταδικάσουν την επίθεση. «Η πραγματοποίηση τέτοιων εσκεμμένων και βάναυσων δολοφονιών και η στοχοποίηση γυναικών και παιδιών δεν έχουν καμιά δικαιολογία», έγραψαν στο Twitter δύο εκπρόσωποι της οργάνωσης.

Σημειώνεται ότι ο αφγανικός κλάδος του Ισλαμικού Κράτους, που επίσης εξαπολύει συχνά επιθέσεις κατά Σιϊτών, δεν έχει κάνει καμία δήλωση. 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:59 - 18 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.