ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε

18:04 - 20 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Ιταλία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε
Την παραίτηση του ανακοίνωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, ενώ κατηγόρησε τον υπουργό Εσωτερικών και επικεφαλής της ξενοφοβικής Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι ότι θέτει σε πολύ σοβαρούς κινδύνους τη χώρα, ενώ παράλληλα τόνισε τον κίνδυνο πολλαπλών αρνητικών επιπτώσεων στην οικονομία.

«Η απόφαση της Λέγκας να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σημαίνει το τέλος του συνασπισμού με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων», δήλωσε ο Κόντε μιλώντας στην ιταλική Γερουσία.

«Η προσπάθεια του Σαλβίνι να επιβάλει εκλογές έχει διαταράξει την εργασία της κυβέρνησης, η οποία απέδιδε. Έχει διακόψει τις κυβερνητικές μεταρρυθμίσεις», τόνισε ο Κόντε.

Το επόμενο διάστημα ο πρόεδρος της Ιταλίας, Σέργκιο Ματταρέλλα, αναμένεται να ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τα κόμματα του ιταλικού κοινοβουλίου για το ενδεχόμενο μίας νέας κυβέρνησης συνασπισμού. Εάν οι συζητήσεις καταλήξουν σε αδιέξοδο είναι πιθανό οι πρόωρες εκλογές να γίνουν τέλη Οκτωβρίου ή αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, το πιο πιθανό σενάριο είναι η χώρα να πάει σε πρόωρες εκλογές, εκτός και αν το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και το Δημοκρατικό Κόμμα συμφωνήσουν σε μία νέα συμμαχία.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν προβάδισμα της Λέγκας η οποία εμφανίζεται να κερδίζει τις εκλογές μαζί με τους ακροδεξιούς συμμάχους της.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:04 - 20 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.