ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επάνοδο του «Μπαρμπαρός» στην Κυπριακή ΑΟΖ προανήγγειλε η Τουρκία

11:13 - 21 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Επάνοδο του «Μπαρμπαρός» στην Κυπριακή ΑΟΖ προανήγγειλε η Τουρκία
Νέα παράνομη Navtex εξέδωσε η Τουρκία, με την οποία εξαγγέλλει την επάνοδο του τουρκικού σεισμογραφικού «Μπαρμπαρός» στην Κυπριακή ΑΟΖ. Το «Μπαρμπαρός» θα συνοδεύεται από τα σκάφη «Apollo Moon» και «Tanux-1».

Σύμφωνα με την παράνομη εξαγγελία, η περιοχή που δεσμεύει το «Μπαρμπαρός»  αφορά τα τεμάχια 2, 9 και 13 της Κυπριακής ΑΟΖ, ενώ  η δραστηριότητά του στην περιοχή θα ξεκινήσει στις 25 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, θα διαρκέσει δηλαδή περισσότερο από πέντε μήνες.

Η αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας ήταν άμεση, η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες του philenews.com με δική της Navtex, ενημερώνει ότι η εξαγγελία της Τουρκίας αφορά σε παράνομη δραστηριότητα εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ότι, παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες ασφάλειας ναυσιπλοΐας.

Παράλληλα, η κυπριακή Navtex τονίζει ότι πρόκειται για ποινικό αδίκημα. «Η Κυπριακή Δημοκρατία ζητά από το πλοίο «Μπαρμπαρός» να διακόψει αμέσως την παράνομή του δραστηριότητα», καταλήγει η Navtex που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Σημειώνεται ότι το «Μπαρμπαρός» βρίσκεται για την ώρα στο λιμάνι της Σελεύκειας στην Τουρκία, όπου μετακινήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την αποπεράτωση της παράνομης του δραστηριότητας σε άλλες περιοχές της Κυπριακής ΑΟΖ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.