ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τζόνσον: Δεν πρόκειται να στήσουμε συνοριακούς ελέγχους στην Ιρλανδία

15:09 - 22 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Τζόνσον: Δεν πρόκειται να στήσουμε συνοριακούς ελέγχους στην Ιρλανδία
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον τόνισε μετά τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν πως θέλει μία συμφωνία για το Brexit και πιστεύει πως η επίτευξή της είναι εφικτή μέχρι την οριστική ημερομηνία αποχώρησης στις 31 Οκτωβρίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να στήσει συνοριακούς ελέγχους στα σύνορα ανάμεσα στο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ιρλανδία και τη βρετανική περιοχή της Βόρειας Ιρλανδίας, επεσήμανε, παράλληλα, ο Τζόνσον.

Οπως μεταδίδει το Reuters, ο Τζόνσον είπε ότι καταλαβαίνει την επιθυμία της ΕΕ να διατηρήσει την ακεραιότητα της ενιαίας αγοράς της, αλλά πιστεύει ότι είναι συμβατή με μία συμφωνία για το Brexit που θα διατηρεί επίσης την ακεραιότητα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Τζόνσον δήλωσε, επίσης, ότι κατά τις συνομιλίες του χθες στο Βερολίνο έλαβε «ισχυρή ενθάρρυνση» από τις δηλώσεις της Αγγελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε χθες στον Μπόρις Τζόνσον ότι δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας του Brexit, αλλά τον ενθάρρυνε να βρει και να παρουσιάσει στις Βρυξέλλες αξιόπιστη λύση που θα αντικαθιστά το ανεπιθύμητο στο Λονδίνο backstop σε διάστημα 30 ημερών.

Αυτό σημαίνει ότι η Μέρκελ πρότεινε το Λονδίνο να αναζητήσει και να διαμορφώσει πρόταση για τον μηχανισμό που θα αντικαταστήσει το backstop σε 30 ημέρες, έναντι του διαστήματος των δύο ετών που προβλέπει η συμφωνία του Brexit για την μετάβαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.