ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τραμπ: Αν ο Πάουελ παραιτηθεί, δεν θα τον εμποδίσω

11:20 - 24 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Τραμπ: Αν ο Πάουελ παραιτηθεί, δεν θα τον εμποδίσω
Λίγες ώρες μετά τις νέες επιθέσεις του στο Twitter, με τις οποίες ουσιαστικά χαρακτήρισε τον επικεφαλής της FED «εχθρό», ο Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε τα πυρά του κατά του Τζερόμ Πάουελ μιλώντας στους δημοσιογράφους.

«Δεν είμαι ευχαριστημένος με τον Τζέι Πάουελ. Δεν νομίζω ότι κάνει καθόλου καλή δουλειά. Δεν νομίζω ότι είναι καλός παίχτης του σκάκι, αλλά αυτόν έχω» είπε χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς εάν θα επιθυμούσε την παραίτησή του, απάντησε: «Αν θέλω να παραιτηθεί; Ας το θέσω έτσι. Εάν το έκανε, δεν θα τον σταματούσα».

Την ώρα που τα έλεγε αυτά ο Τζερόμ Πάουελ ήταν στο συμπόσιο του Τζάκσον Χολ με άλλους κεντρικούς τραπεζίτες από όλο τον κόσμο. Εκεί υπογράμμισε ότι η Fed «θα δράσει με τον κατάλληλο τρόπο» ώστε να διατηρήσει την αμερικανική οικονομία «υγιή» σε ένα διεθνές περιβάλλον, όπου όπως αναγνώρισε, επιδεινώνεται. Απέφυγε ωστόσο να κάνει την όποια νύξη για τα επόμενα βήματα στο μέτωπο των επιτοκίων.

Τον περασμένο μήνα η αμερικανική κεντρική τράπεζα μείωσε το βασικό επιτόκιο δανεισμού κατά 25 μονάδες βάσης (0,25 ποσοστιαία μονάδα)- κίνηση που ο Τραμπ θεώρησε εντελώς ανεπαρκή. Το γεγονός μάλιστα ότι έστειλε μήνυμα πως αυτή δεν ήταν αρχή ενός νέου γύρου επιθετικής χαλάρωσης της πολιτικής της, εξόργισε ακόμη περισσότερο τον Αμερικανό πρόεδρο, που ζητάει μείωση των επιτοκίων κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:07 - 24 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.