ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Κατηγορείται για κατασκοπεία Αυστραλός συγγραφέας

16:26 - 27 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Κίνα: Κατηγορείται για κατασκοπεία Αυστραλός συγγραφέας
Τη σύλληψη του Κινεζοαυστραλού συγγραφέα Γιανγκ Χενγκτζούν, ο οποίος επί μήνες βρισκόταν υπό κράτηση με την κατηγορία της κατασκοπείας, επιβεβαίωσε η Αυστραλία.

Ο Αυστραλός υπήκοος κρατείται στο Πεκίνο από τον περασμένο Ιανουάριο «υπό σκληρές συνθήκες», επιβεβαίωσε η υπουργός Εξωτερικών της Αυστραλίας Μαρίζ Πέιν προσθέτοντας ότι η χώρα της είναι πολύ ανήσυχη, αλλά και «απογοητευμένη» για την εξέλιξη αυτή.

Σύμφωνα με την Πέιν, το άλλοτε στέλεχος της κινεζικής διπλωματίας, που πήρε αυστραλιανή υπηκοότητα τη δεκαετία του 2000, συνελήφθη επίσημα την 23η Αυγούστου. «Η κατάσταση της υγείας του Δρ. Γιανγκ μας ανησυχεί πολύ σοβαρά, όπως και οι συνθήκες υπό τις οποίες κρατείται», επισήμανε η επικεφαλής της αυστραλιανής διπλωματίας σε ανακοίνωσή της. 

Μυθιστοριογράφος και πρώην διπλωμάτης της Κίνας, ο Γιανγκ είχε ζήσει μακριά από τη χώρα του για περισσότερο από μια δεκαετία, αλλά διατηρούσε ένα δημοφιλές blog για τις κινεζικές τρέχουσες υποθέσεις και τις διεθνείς σχέσεις.

Ασχολήθηκε με τα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το Twitter, όπου είχε περισσότερους από 130.000 οπαδούς. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο δεν επέκρινε άμεσα τις κινεζικές αρχές.

Τον Ιανουάριο ταξίδεψε από τη Νέα Υόρκη στην Κίνα με τη σύζυγό του και το παιδί της - αμφότεροι Κινέζοι - όπου τέθηκε υπό κράτηση στο αεροδρόμιο στην Γκουανγκζού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.