ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό ιταλικής κυβέρνησης

22:07 - 27 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό ιταλικής κυβέρνησης
Για πρόοδο και καλό κλίμα στις διαπραγματεύσεις, μεταξύ του Κινήματος των 5 Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος, για τον σχηματισμό κυβέρνησης έκαναν λόγο την Τρίτη εκπρόσωποι των δύο κομμάτων.

«Η δουλειά μας συνεχίζεται με επικερδές τρόπο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο ηγέτης του PD στην Γερουσία Αντρέα Μαρκούτσι, μετά τη συνάντηση που είχαν αντιπροσωπείες των δύο κομμάτων στο κοινοβούλιο.

«Έχουμε αναλύσει τα σημεία της βάσης ενός κοινού προγράμματος», πρόσθεσε η Πάολα ντι Μικέλι, αντιπρόεδρος του PD.

Στον ίδιο τόνο κινήθηκαν και οι δηλώσεις του επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων στη Γερουσία, Στέφανο Πατουανέλι, ο οποίος ανέφερε ότι οι συνομιλίες για την προσπάθεια σχηματισμού μιας κυβέρνησης με το Δημοκρατικό Κόμμα έγιναν σε καλό κλίμα και θα συνεχιστούν.

«Δουλέψαμε σε καλό κλίμα και οι εργασίες θα συνεχιστούν», είπε ο Πατουανέλι στους δημοσιογράφους στο τέλος της συνάντησης.

Έπειτα από μια φάση έντασης, τα δύο κόμματα έκατσαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και ξανάρχισαν το απόγευμα της Τρίτης τις συνομιλίες τους για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στην Ιταλία.

Σημείο διαφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών είχε αποτελέσει η διαφωνία του Δημοκρατικού Κόμματος στην παραμονή του Τζουζέπε Κόντε στη θέση του πρωθυπουργού.

Πάντως, τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, καθώς αν δεν σχηματιστεί νέα κυβερνητική πλειοψηφία, μέχρι το βράδυ της Τετάρτης, ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζο Ματαρέλα δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, με πιθανότερη ημερομηνία την 10η Νοεμβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.