ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστολή λειτουργίας της βρετανικής βουλής μέχρι τις 14 Οκτωβρίου

12:06 - 28 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Αναστολή λειτουργίας της βρετανικής βουλής μέχρι τις 14 Οκτωβρίου
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, η κοινοβουλευτική περίοδος θα ανασταλεί κατά τη διάρκεια της δεύτερης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 14 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο εβδομάδες πριν από την 31η Οκτωβρίου, όταν λήγει η διορία για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Οι βουλευτές θα έχουν όλο τον χρόνο να συζητήσουν», πρόσθεσε σε δήλωσή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky, την ώρα που η αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου προκάλεσε την πτώση της λίρας και τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.

Η ενέργειά του έχει ως στόχο να εμποδίσει τους Βρετανούς βουλευτές να αποτρέψουν ένα Brexit χωρίς συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

Σε επιστολή του προς τους βουλευτές ο Μπόρις Τζόνσον σημειώνει ότι η κυβέρνηση θα ξεκινήσει συζητήσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, για το πώς θα περάσει μία νέα συμφωνία για το Brexit, εάν αυτή συμφωνηθεί με τις Βρυξέλλες.

Η διακοπή των εργασιών της βουλής θα δώσει στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον την ευκαιρία να καθυστερήσει μέχρι τη 14η Οκτωβρίου την Ομιλία της Βασίλισσας στο κοινοβούλιο, που περιλαμβάνει τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.

Οι ψηφοφορίες επί της Ομιλίας της Βασίλισσας είναι πιθανόν να διεξαχθούν τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου, διευκρίνισε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Οι βρετανοί βουλευτές δεν θα έχουν έτσι τον αναγκαίο χρόνο για να ψηφίσουν νομοθεσία που θα αποτρέπει την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Το βρετανικό κοινοβούλιο δεν συνεδριάζει συνήθως για διάστημα περίπου τριών εβδομάδων στο τέλος του Σεπτεμβρίου και τις αρχές του Οκτωβρίου, όταν τα βρετανικά πολιτικά κόμματα πραγματοποιούν τα ετήσια συνέδριά τους, όπως υπενθυμίζει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τελευταία ενημέρωση: 15:30

Τελευταία τροποποίηση στις 15:43 - 28 Αυγ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.