ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ουκρανία: Δικαστική απόφαση για την αποφυλάκιση Ρώσου δημοσιογράφου

15:55 - 28 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Ουκρανία: Δικαστική απόφαση για την αποφυλάκιση Ρώσου δημοσιογράφου
Δικαστήριο της Ουκρανίας αποφάσισε σήμερα την αποφυλάκιση με εγγύηση του Ρώσου δημοσιογράφου, Κίριλ Βισίνσκι, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων για ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Ειδικότερα, ο Βισίνσκι, επικεφαλής του γραφείου του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων RIA Novosti στην Ουκρανία, συνελήφθη πέρυσι και κατηγορήθηκε για υποστήριξη των φιλορώσων αυτονομιστών. Αν κριθεί ένοχος, αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης έως 15 ετών.

Η ρωσική κυβέρνηση εξέφρασε την ικανοποίησή της για την κίνηση αυτή, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τη δυνατότητα μιας αντίστοιχης κίνησης από τη Μόσχα ή σχέδια για ανταλλαγή κρατουμένων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζέλενσκι, δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι το Κίεβο θα μπορούσε να απελευθερώσει τον Ρώσο δημοσιογράφο εάν η Μόσχα απελευθερώσει τον Όλεγκ Σέντσοφ, από την Κριμαίας, ο οποίος αντιτίθεται στην προσάρτηση της χερσονήσου από τη Μόσχα και ο οποίος φυλακίστηκε το 2015 με την κατηγορία της τρομοκρατίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις μάχονται τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία από το 2014. Η σύγκρουση έχει κοστίσει τη ζωή τουλάχιστον 13.000 ανθρώπων και σποραδικές μάχες συνεχίζονται παρά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Σημειώνεται ότι η Ρωσία κρατά δεκάδες Ουκρανούς αιχμάλωτους από τη σύγκρουση καθώς και 24 ναυτικούς που συνελήφθησαν από το ρωσικό ναυτικό στα ανοικτά των ακτών της Κριμαίας πέρυσι.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.