ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 27% των Βρετανών υπέρ της αναστολής λειτουργίας του Κοινοβουλίου

21:49 - 28 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Το 27% των Βρετανών υπέρ της αναστολής λειτουργίας του Κοινοβουλίου
Αντίθετη εμφανίζεται η πλειοψηφία των Βρετανών απέναντι στην απόφαση του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Ειδικότερα, μόλις το 27% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της αναστολής της λειτουργίας του κοινοβουλίου για έναν μήνα, με το 47% να δηλώνει αντίθετο στην απόφαση αυτή, που έχει προκαλέσει πολιτική θύελλα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου YouGov διεξήχθη σήμερα σε δείγμα 5.734 Βρετανών για λογαριασμό των Times και δημοσιεύτηκε λεπτά μετά από την ανακοίνωση ότι η βασίλισσα Ελισάβετ εγκρίνει το σχέδιο Τζόνσον για αναστολή της λειτουργίας της βουλής.

Οι απαντήσεις των ερωτηθέμενων στη σφυγμομέτρηση κινήθηκαν στις κομματικές γραμμές, με το 51% των υποστηρικτών του Brexit να στηρίζουν την απόφαση Τζόνσον.

Μόλις το 9% των υποστηρικτών της παραμονής στην ΕΕ τάσσεται υπέρ της αναστολής των εργασιών του κοινοβουλίου.

Ακόμη, σειρά από διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες πόλεις της Βρετανίας, μεταξύ των οποίων στην πλατεία του κοινοβουλίου στο Λονδίνο, στο Μίλτον Κινς, Λίβερπουλ, Μάντσεστερ, Μπέρμινχαμ, Κέιμπριτζ, Εδιμβούργο, Κάρντιφ, Μπρίστολ, Μπράιτον κ.α.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.