ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Διαδηλώσεις και εσωτερικά κυβερνητικά προβλήματα

11:40 - 31 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Βρετανία: Διαδηλώσεις και εσωτερικά κυβερνητικά προβλήματα
Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί σήμερα στην Βρετανία, με εκατοντάδες πολίτες να τίθενται κατά της απόφασης του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, να αναστείλει τη λειτουργία του κοινοβουλίου.

Εκτός των διαδηλώσεων, έχουν προκύψει προβλήματα και στο εσωτερικό της κυβέρνησης Τζόνσον. Ειδικότερα, η εκπρόσωπος τύπου του υπουργού Οικονομίας, Σαγίντ Τζαβίντ, απολύθηκε χωρίς προειδοποίηση. Η Σόνια Καν απολύθηκε από το δεξί χέρι του Μπόρις Τζόνσον, Ντομινίκ Κάμινγκς, με την αιτιολογία ότι βρισκόταν σε επαφή με τον προκάτοχό του Τζαβίντ, Φίλιπ Χάμοντ. Το γεγονός προκάλεσε όπως αναφέρουν τα βρετανικά μέσα την οργή του Τζαβίντ.

Παράλληλα, από το Λονδίνο έως το Αμπερντίν στη Σκωτία, το Μπέλφαστ στη Βόρεια Ιρλανδία και το Σουόνσι στην Ουαλία, έχουν προγραμματιστεί περίπου 30 συγκεντρώσεις υπό το σύνθημα «Σταματήστε το πραξικόπημα» και «Προασπίστε τη δημοκρατία», μετά το προσκλητήριο της οργάνωσης «Μια Άλλη Ευρώπη είναι Εφικτή» που αντιτίθεται στο Brexit. Η μεγαλύτερη συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί να αρχίσει το μεσημέρι στη βρετανική πρωτεύουσα, έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.