ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ παρά την καταρρακτώδη βροχή

13:16 - 31 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ παρά την καταρρακτώδη βροχή
Στους δρόμους, παρά την καταρρακτώδη βροχή, βγήκαν χιλιάδες κάτοικοι του Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι συμμετείχαν σε ειρηνική πορεία το πρωί του Σαββάτου.

Οι αρχές του Χονγκ Κονγκ είχαν απαγορεύσει την πραγματοποίηση συγκέντρωσης με αφορμή την πέμπτη επέτειο από την απόφαση της Κίνας να εμποδίσει την εφαρμογή δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων στην πρώην βρετανική αποικία.

Οι πολίτες, όμως, μετείχαν σε άλλες διαδηλώσεις, όπως μία που διοργανώθηκε για τις θρησκευτικές ελευθερίες. Σε μια άλλη διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε κοντά σε εμπορική ζώνη του Χονγκ Κονγκ  οι μετέχοντες φορούσαν μαύρα και μάσκες.

Η αστυνομία είχε τοποθετήσει πλαστικά φράγματα στην περίμετρο κυβερνητικών κτιρίων, ενώ το μετρό της πόλης ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία ορισμένων σταθμών.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή οι αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψη ορισμένων ακτιβιστών, ωστόσο όπως παρατηρεί το Reuters στις διαδηλώσεις δεν έχει αναδειχθεί κάποιος ηγετικός παράγοντας.

Η Κίνα δηλώνει πως δεν αναμειγνύεται στις υποθέσεις του Χονγκ Κονγκ και πως καταδικάζει τις διαδηλώσεις. Το Πεκίνο έχει κατηγορήσει χώρες της Δύσης, κυρίως τη Βρετανία και τις ΗΠΑ πως ενθαρρύνουν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.