ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Bild: Παιχνίδια εξουσίας του Ερντογάν οι προσφυγικές ροές;

12:28 - 31 Αυγ 2019 | Ειδήσεις
Στις δραματικές σκηνές που εκτυλίσσονται στη Λέσβο μετά την αύξηση των προσφυγικών ροών που σημειώθηκαν την Παρασκευή αναφέρεται ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild.

«Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στη Λέσβο... Το Λιμενικό απαρίθμησε 13 μικρά σκάφη που μετέφεραν 546 άτομα. Τριάντα δύο άτομα σε άλλο σκάφος διασώθηκαν στη θάλασσα και μεταφέρθηκαν στη Λέσβο. Εξήντα πέντε άτομα μεταφέρθηκαν στο νησί της Κω και στην ενδοχώρα», τονίζει η γερμανική εφημερίδα.

«Οι ελληνικές αρχές έκαναν λόγο για 'σημαντική αύξηση του αριθμού των προσφύγων και των μεταναστών' που εγκαταλείπουν τις τουρκικές ακτές. Αυτό είχε να συμβεί από το 2016», σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

«Η Ελλάδα έχει έρθει σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Ένωση για την όλο και πιο δύσκολη διαχείριση της προσφυγικής ροής και είχε ενημερώσει σχετικά τον Τούρκο πρεσβευτή», αναφέρει το ρεπορτάζ.

Η γερμανική εφημερίδα διερωτάται ακόμη, μήπως η νέα προσφυγική ροή είναι ένα παιχνίδι εξουσίας από την πλευρά της Τουρκίας και του καθεστώτος Ερντογάν.

Μιλώντας στην Bild, υψηλόβαθμο στέλεχος της ελληνικής κυβέρνησης, σχολίασε:

«Παρατηρούμε το θέμα πολύ στενά. Πριν αποφασίσουμε ποιο είναι το επόμενο βήμα, πρέπει να δούμε αν οι χθεσινές ροές ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση ή όχι. Ένα πράγμα είναι βέβαιο: αυτά τα ρεύματα δεν ήρθαν λόγω των καλών καιρικών συνθηκών. Έρχονται για γεωπολιτικούς λόγους. Επομένως, είναι πιθανό ο Ερντογάν να θέλει να χρησιμοποιήσει τους πρόσφυγες για να ασκήσει πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.