ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαβρόφ: Η Ουάσιγκτον θέλει να προκαλέσει την Τεχεράνη

17:22 - 02 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Λαβρόφ: Η Ουάσιγκτον θέλει να προκαλέσει την Τεχεράνη
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ άσκησε δριμεία κριτική στις ΗΠΑ για τη στάση τους απέναντι στο Ιράν, ισχυριζόμενος ότι η Ουάσιγκτον επιδιώκει να προκαλέσει την Τεχεράνη και να την ωθήσει σε παραβίαση του καθεστώτος μη διάδοσης πυρηνικών όπλων.

Έτσι, σύμφωνα με τον Λαβρόφ, οι ΗΠΑ επιχειρούν την υπονόμευση της συνεργασίας με την Διεθνή Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ), ώστε να «αποκτήσουν την αφορμή για να θέσουν σε εφαρμογή στρατιωτικά σενάρια».

«Οι Αμερικανοί μας εταίροι με την υποστήριξη μερικών περιφερειακών τους συμμάχων προσπαθούν απροκάλυπτα να προκαλέσουν το Ιράν», δήλωσε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Μόσχα μετά τις συνομιλίες που είχε με τον Ιρανό ομόλογό του Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ.

Ο κ. Λαβρόφ δήλωσε επίσης ότι η Ουάσιγκτον αφού ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, απαιτεί από την Τεχεράνη να εκπληρώνει απαρέγκλιτα όλες τις δεσμεύσεις της που σχετίζονται με τη διεθνή συμφωνία.

«Το ΚΟΣΔ συνιστά μια λεπτή ισορροπία συμφερόντων, δεσμεύσεων και συμβιβασμών. Δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί τμηματικά, να εφαρμόζεται δηλαδή το ένα τμήμα του και το άλλο να μην είναι δεσμευτικό ως προς την εφαρμογή του. Αυτό αποκλείεται παντελώς», πρόσθεσε ο Λαβρόφ.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:32 - 02 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.