ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κομισιόν: Καμία πρόταση ακόμα από το Λονδίνο για το Brexit

17:06 - 03 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Κομισιόν: Καμία πρόταση ακόμα από το Λονδίνο για το Brexit
Με σημερινή της ανακοίνωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε γνωστό πως η Μεγάλη Βρετανία δεν έχει καταθέσει ακόμη καμιά «συγκεκριμένη πρόταση», προκειμένου να διασωθεί η συμφωνία για το Brexit και μία άτακτη αποχώρηση είναι πολύ πιθανή.

«Έχουμε συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο» με το Λονδίνο, όμως «σ' αυτό το στάδιο, δεν μπορώ να μιλήσω για συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν γίνει και τις οποίες είδαμε», δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν στη διάρκεια της τακτικής καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Το σενάριο μιας αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου είναι πλέον «μια πολύ σαφής πιθανότητα», πρόσθεσε.

Τα σχόλια αυτά γίνονται τη στιγμή που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον επαναλαμβάνει πως η χώρα του θα αποχωρήσει από την ΕΕ με ή χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, κάτι που ορισμένοι βρετανοί βουλευτές προσπαθούν να αποφύγουν.

Ο Ντέιβιντ Φροστ, σύμβουλος του Τζόνσον για θέματα που αφορούν την ΕΕ, αναμένεται αύριο, Τετάρτη, στις Βρυξέλλες για συνομιλίες σε τεχνικό επίπεδο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.