ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γκρίνσπαν: Θέμα χρόνου η εξάπλωση αρνητικών επιτοκίων στις ΗΠΑ

19:20 - 04 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Γκρίνσπαν: Θέμα χρόνου η εξάπλωση αρνητικών επιτοκίων στις ΗΠΑ
«Δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να εξαπλωθούν και στις ΗΠΑ και τα αρνητικά επιτόκια», δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Fed, Άλαν Γκρίνσπαν.

Σε συνέντευξη του στο CNBC υποστήριξε ότι «Το βλέπουμε ουσιαστικά σε όλον τον κόσμο. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να φτάσει και στις ΗΠΑ», προσθέτοντας ότι οι επενδυτές πρέπει να παρακολουθούν την απόδοση του 30ετούς ομολόγου.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν πάνω από $16 δισ. χρέους με αρνητικές αποδόσεις σε όλο τον κόσμο, καθώς οι κεντρικές τράπεζες ρίχνουν τα επιτόκια για να στηρίξουν την παγκόσμια οικονομία, αναφέρεται στο δημοσίευμα του αμερικανικού δικτύου και συνεχίζει ότι η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου παραμένει ακόμα σε θετικό έδαφος, αλλά η Fed έχει ήδη μειώσει το επιτόκιο μια φορά και αναμένεται να προχωρήσει σε νέα χαλάρωση αργότερα φέτος.

«Έχουμε συνηθίσει τόσο πολύ την ιδέα ότι δεν έχουμε αρνητικά επιτόκια, αλλά αν υπάρξει μια σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά του πληθυσμού, τότε αναζητούν το κουπόνι. Εξαιτίας αυτού, υπάρχει μια τάση να υποβαθμίζουν το γεγονός ότι αυτό έχει αντίκτυπο στο καθαρό επιτόκιο που λαμβάνουν» πρόσθεσε ο Γκρίνσπαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.