ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Άκαρπες οι συνομιλίες Σοσιαλιστών - Podemos

11:33 - 06 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Ισπανία: Άκαρπες οι συνομιλίες Σοσιαλιστών - Podemos
Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκαν οι χθεσινές διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους Σοσιαλιστές και τους Podemos στην Ισπανία, με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας να δείχνει ως υπαίτιο τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, Πέδρο Σάντσεθ, αποδίδοντάς του την κατηγορία ότι υπονομεύει τις συνομιλίες, με στόχο την προκήρυξη εκλογών.

Η δομή της κυβέρνησης και πιο συγκριμένα ο επιμερισμός των κυβερνητικών θέσεων είναι αυτά που διχάζουν τα δυο κόμματα, μόλις τρεις εβδομάδες προτού εκπνεύσει η διορία για τον σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του PSOE, η πρόταση του κόμματός της δεν περιλαμβάνει την είσοδο στην κυβέρνηση σε στελέχη των Podemos, ενώ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της παράταξης του Ιγκλέσιας τόνισε πως εξέρχονται «ανήσυχοι» από τη συνάντηση τούτη και πως η θέση του PSOE είναι «αμετακίνητη».

Ο Σάντσεθ έχει διορία έως τις 23 Σεπτεμβρίου για να εξασφαλίσει συμμάχους και να καταφέρει να ορκιστεί πρωθυπουργός. Εάν δεν υπάρχει συμφωνία έως τότε, θα επαναληφθούν οι εκλογές στις 10 Νοεμβρίου.

Η ισπανική πολιτική έχει βρεθεί σε αδιέξοδο από τις εκλογές του περασμένου Απριλίου, κατά τις οποίες οι Σοσιαλιστές αναδείχτηκαν μεν νικητές, αλλά δεν έχουν τη δυνατότητα να κυβερνήσουν χωρίς την υποστήριξη άλλων κομμάτων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.