ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τούρκος Αντιπρόεδρος: Δεν είναι μπλόφα οι δηλώσεις για τους πρόσφυγες

17:08 - 06 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Τη ρητορική του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υιοθέτησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Φουάτ Οκτάι, εξαπολύοντας απειλές εναντίον της Ευρώπης για το προσφυγικό.

Με δηλώσεις του επιβεβαιώνει την προειδοποίηση Ερντογάν ότι η Τουρκία θα ανοίξει τις πύλες της για τους πρόσφυγες προς την Ευρώπη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν είναι ούτε απειλή, ούτε μπλόφα. Είναι πραγματικότητα», τονίζοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να μην επηρεαστεί η Ευρώπη», στην περίπτωση που υπάρξει ένα νέο κύμα προσφύγων λόγω των συγκρούσεων στο Ιντλίμπ της Συρίας.

«Αν ξεκινήσει μία νέα ροή προσφύγων, το να επαναπαύονται κάποιοι ή να το προσεγγίζουν την κατάσταση με το να λένε ότι –όπως και να ‘χει- η Τουρκία θα το αντιμετωπίσει κι αυτό, είναι μία τελείως λάθος προσέγγιση και λάθος επαναπαύονται. Η Τουρκία δεν είναι ο φύλακας της κάθε χώρας. Δεν είναι αποθήκη μεταναστών. Η Τουρκία δεν είναι η χώρα που θα πληρώσει το λογαριασμό για τις κρίσεις που άλλοι δημιούργησαν», πρόσθεσε ο Οκτάι, όπως σημειώνει το sigmalive.

Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.