ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμβούλιο Ευρώπης: Ικανοποίηση για ανταλλαγές κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

12:10 - 08 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Συμβούλιο Ευρώπης: Ικανοποίηση για ανταλλαγές κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας
Με ξεχωριστές δηλώσεις τους αυτό το Σαββατοκύριακο από το Στρασβούργο, τόσον ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjørn Jagland όσον και η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Liliane Maury Pasquier, εκφράζουν την ικανοποίησή τους, για την ανταλλαγή κρατουμένων που αποφασίσθηκε, μετά από διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίεβου και Μόσχας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΣτΕ, δήλωσε συγκεκριμένα ότι:

"Το Συμβούλιο της Ευρώπης χαιρετίζει την απελευθέρωση των κρατουμένων από τη Ρωσία και την Ουκρανία . Πρόκειται για ένα ενθαρρυντικό βήμα προς τη συμφιλίωση των δύο κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στα πλαίσια εφαρμογής της συμφωνίας του Μινσκ.

Θα χρειαστούν περαιτέρω βήματα και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε την Ουκρανία και τη Ρωσία στη διαδικασία συμφιλίωσης με βάση τα πρότυπα και τις αρχές της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων."

Από την πλευρά της η πρόεδρος της ΚΣΣΕ, επικρότησε την ανταλλαγή φυλακισμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και τόνισε ιδιαίτερα ότι:

-«Η απελευθέρωση των κρατουμένων στο πλαίσιο της σύγκρουσης είναι αναμφισβήτητα μια χειρονομία καλής θέλησης χωρίς προηγούμενο από το 2014. Ενθαρρύνουμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, για να τερματίσουν τη σύγκρουση αυτή. Ο πλήρης σεβασμός της κατάπαυσης του πυρός και η απόσυρση των όπλων, καθώς και η πλήρης εφαρμογή των συμφωνιών του Μινσκ, συνιστούν ουσιαστικές προϋποθέσεις για μια διαρκή ειρήνη. Η Συνέλευσή μας είναι έτοιμη να στηρίξει όλες τις προσπάθειες προς επίτευξη αυτών των στόχων".

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.