ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων ρατσισμού - μισαλλοδοξίας και στην Φινλανδία!

10:03 - 11 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων ρατσισμού - μισαλλοδοξίας και στην Φινλανδία!
Με έκθεση της, η Επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας (ECRI), καλεί τη Φινλανδία να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κρούσματα ρατσισμού και και ρητορικής μίσους, να συντονίσει καλύτερα τις δραστηριότητες ενσωμάτωσης των μεταναστών και να αναθεωρήσει το νόμο που απαιτεί να αναγνωρίζονται νομικά άτομα του τρίτου φύλου.

Η ECRI, ωστόσο,  εκφράζει την ικανοποίησή της για την υιοθέτηση νέου νόμου κατά των διακρίσεων και τα μέτρα που λαμβάνονται για την καταπολέμηση της ρητορικής μίσους, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ομάδων, για τον εντοπισμό περιστατικών έκφρασης μίσους και ρατσισμού σε κάθε αστυνομικό τμήμα.

Περίπου 900 αστυνομικοί έχουν λάβει εκπαίδευση για την πρόληψη και την καταπολέμηση εγκλημάτων μίσους, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

Ως άλλη θετική εξέλιξη η ΕCRI, θεωρεί την δρομολόγηση του δεύτερου σχεδίου δράσης, για την ένταξη στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος των μεταναστών και των επιτυχημένων δραστηριοτήτων ένταξης που εφαρμόζει η πόλη του Ελσίνκι.

Η ECRI επιδοκιμάζει επίσης τις προσπάθειες της Φινλανδίας να ενσωματώσει τον πρωτοφανή αριθμό προσφύγων και δικαιούχων επικουρικής προστασίας που έφθασαν το 2015, μεταξύ άλλων στους τομείς της εκμάθησης γλωσσών και της κατάρτισης για την απασχόληση.

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.