ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φάρατζ: Πρόταση σε Τζόνσον για σύμφωνο «μη επίθεσης»

16:04 - 11 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Φάρατζ: Πρόταση σε Τζόνσον για σύμφωνο «μη επίθεσης»
Ο ηγέτης του Κόμματος του Brexit Νάιτζελ Φάρατζ πρότεινε στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον εκλογική συμφωνία με την προειδοποίηση ότι εάν δεν υπάρξει ένα ριζικό Brexit, οι Συντηρητικοί θα υποστούν ήττα στις εκλογές και δεν θα μπορούν να διασφαλίσουν πλειοψηφία.

Ειδικότερα, ο Νάιτζελ Φάρατζ προειδοποίησε ότι είναι σαφές ότι δεν θα υπάρξουν σύντομα εκλογές και ότι η υποστήριξη προς το Συντηρητικό και το Εργατικό Κόμμα έχει μεταβληθεί λόγω του Brexit.

«Αν ξεπεράσουμε την 31η Οκτωβρίου και παραμείνουμε μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης -πράγμα το οποίο μοιάζει όλο και περισσότερο πιθανό - τότε πολλές ψήφοι θα μετατοπισθούν από το Συντηρητικό προς το Κόμμα του Brexit», δήλωσε στους δημοσιογράφους για να προσθέσει ότι «Οι Συντηρητικοί θα λάβουν ηχηρό ράπισμα από την 1η Νοεμβρίου και μετά. Ελπίζω ότι ο Μπόρις Τζόνσον θα δει τους αριθμούς. Εάν κατεβούμε εναντίον του, δεν θα έχει πλειοψηφία».

Ο επικεφαλής του Κόμματος του Brexit αποκάλυψε ότι έχουν γίνει επαφές με τους Συντηρητικούς με θέμα ένα σύμφωνο «μη επίθεσης», αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει σαφής απάντηση.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μπόρις Τζόνσον είναι αντιμέτωπος με τη διεξαγωγή εκλογών, αλλά το βρετανικό κοινοβούλιο έχει μπλοκάρει, δύο φορές μέχρι στιγμής, αιτήματα του βρετανού πρωθυπουργού για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.