ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στα κατεχόμενα της Κύπρου - Τραυματίες

08:12 - 12 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών στα κατεχόμενα της Κύπρου - Τραυματίες
Εκρήξεις σημειώθηκαν σε αποθήκη πυρομαχικών στα κατεχόμενα στην Κύπρο, οι οποίες προκλήθηκαν από πυρκαγιά στην στρατιωτική ζώνη.

Όπως γνωστοποίησε ο λεγόμενος υπουργός Εξωτερικών των Τουρκοκυπρίων, Κουντρέτ Εζερσάι, μέσω Facebook, υπάρχουν ελαφρά τραυματίες από θραύσματα γυαλιών.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στο διοικητήριο του λόχου πυρομαχικών στον Άγιο Επίκτητο Κερύνειας, κοντά στην Κλεπίνη και προκάλεσαν τον ελαφρό τραυματισμό δύο ανθρώπων, οι οποίοι δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο ασθενοφόρο που κλήθηκε και δεν χρειάσθηκε η νοσηλεία τους, όπως ανακοίνωσε ο τουρκοκύπριος «υπουργός υγείας» Αλί Πιλλί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η περιοχή έχει αποκλειστεί, καθώς οι εκρήξεις συνεχίζονται στη στρατιωτική ζώνη που βρίσκεται σε περιοχή ανατολικά της Κερύνειας, ιστορικού λιμανιού στις βόρειες ακτές της Κύπρου, στα κατεχόμενα, που προσελκύει τουρίστες.

Στην περιοχή μετέβησαν ο «πρόεδρος» του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί, ο «πρωθυπουργός» Ερσίν Τατάρ και ο «υπουργός εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι, οι οποίοι μίλησαν με τους τουρίστες και τους κάλεσαν να μην πανικοβάλλονται «γιατί όλα τα μέτρα έχουν ληφθεί».

Όπως δήλωσε ο κ. Ακιντζί στον παράνομο ραδιοσταθμό «Μπαϊράκ», οι εκρήξεις άρχισαν γύρω στις 2 το πρωί απέναντι από το ξενοδοχείο «Ακαπούλκο». Ακόμα, είπε ότι αναμένεται σήμερα να διαφανούν οι λόγοι πρόκλησης της φωτιάς.

Τελευταία ενημέρωση 11:51

Τελευταία τροποποίηση στις 10:52 - 12 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.