ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ερντογάν: Επαφές με Τραμπ για την απόκτηση Patriot

21:36 - 13 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Ερντογάν: Επαφές με Τραμπ για την απόκτηση Patriot
Συζητήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την αγορά πυραύλων Patriot, σημειώνοντας ότι ο προσωπικός του δεσμός με τον ηγέτη των ΗΠΑ μπορεί να συμβάλλει στην υπέρβαση της κρίσης που προκάλεσε η αγορά των ρωσικών S-400.

H αγορά του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος τον Ιούλιο έχει φέρει την Άγκυρα αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο κυρώσεων από την Ουάσιγκτον, ενώ το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει διαμηνύσει ότι η προσφορά πώλησης των Patriot έχει λήξει.

Ωστόσο ο Ερντογάν τόνισε στο Reuters πως συζήτησε την πιθανότητα να αγοράσει η Τουρκία πυραύλους Patriot σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Τραμπ πριν από δύο εβδομάδες. «Του είπα πως ανεξάρτητα από το πακέτο των S-400 που θα λάβουμε, μπορούμε να αγοράσουμε από εσένα κάποιους Patriot» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος στο Reuters. «Αλλά είπα πως πρέπει να εξετάσουμε όρους οι οποία θα είναι τουλάχιστον αντίστοιχοι με αυτούς των S-400» πρόσθεσε.

«Αυτός είπε: σοβαρολογείς; Του είπα: ναι» επισήμανε ο κ. Ερντογάν, προσθέτοντας ότι διεμήνυσε στον κ. Τραμπ ότι θα το συζητήσουν πιο λεπτομερώς μόλις συναντηθούν.

Ερωτώμενος για το αν θα ζητήσει από τον κ. Τραμπ να αποτρέψει την επιβολή μεγάλου προστίμου στην κρατική τουρκική τράπεζα Halkbank από το ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ για παραβίαση των κυρώσεων στο Ιράν, ο κ. Ερντογάν δήλωσε βέβαιος ότι θα αποφύγουν ένα τέτοιο λάθος, επικαλούμενος «μια διαφορετικού είδους εμπιστοσύνη» μεταξύ των δύο ανδρών.

«Κατά τη γνώμη μου μια χώρα όπως οι ΗΠΑ δεν θα θέλει να πλήξει άλλο τον σύμμαχό της την Τουρκία. Δεν είναι μια ορθολογική συμπεριφορά αυτή» ανέφερε.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 21:39 - 13 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.