ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα

21:38 - 13 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Νέος γύρος αμερικανικών κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα
Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιβολή νέων κυρώσεων εναντίον της Βόρειας Κορέας. Στο στόχαστρο της Ουάσιγκτον βρέθηκαν τρεις διαδικτυακοί όμιλοι: Lazarus Group, Bluenoroff και Andariel.

Όπως επισημαίνει το αμερικανικό υπουργείο, πρόκειται για «κρατικά επιχορηγούμενους διαδικτυακούς ομίλους, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις παράνομες διαδικτυακές δραστηριότητες».

Η απόφαση της Ουάσιγκτον έρχεται ως συνέχεια της εκτόξευσης δύο βορειοκορεατικών πυραύλων με κατεύθυνση τη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Είχε προηγηθεί η δήλωση της Πιόνγιανγκ περί ετοιμότητας συνέχισης του διαλόγου με τις ΗΠΑ.

Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο βελτιώθηκε σημαντικά πέρυσι, μετά τη συνάντηση του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Τον Ιούνιο του 2018, μάλιστα, οι δύο πρόεδροι κατέληξαν σε συμφωνία για την επίσπευση των διαδικασιών αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου, σε αντάλλαγμα για το «πάγωμα» των στρατιωτικών ασκήσεων Ουάσιγκτον – Σεούλ και την πιθανή άρση των αμερικανικών κυρώσεων.

Παρ’ όλα αυτά, οι διαπραγματεύσεις «πάγωσαν» τους προηγούμενους μήνες, με την ένταση να κλιμακώνεται εκ νέου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.