ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι Χούτι πίσω από την επίθεση στα εργοστάσια της Aramco

14:50 - 14 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Οι Χούτι πίσω από την επίθεση στα εργοστάσια της Aramco
Η οργάνωση των Χούτι στην Υεμένη ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) σε δύο εργοστάσια της σαουδαραβικής εταιρείας Aramco, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Όπως δήλωσε στο δίκτυο Al Mairah TV ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της οργάνωσης, οι Χούτι ανέπτυξαν 10 drones εναντίον των εγκαταστάσεων στο Αμπκάικ και το Χουράις.

Όπως μεταδίδε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η οργάνωση ανακοίνωσε πως θα διευρύνει τις επιθέσεις της στη Σαουδική Αραβία, η οποία ηγείται ενός συνασπισμού που πολεμά εναντίον των Χούτι στην Υεμένη.

Οι επιθέσεις έγιναν με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) και στόχο είχαν δύο εργοστάσια της σαουδαραβικής πετρελαϊκής εταιρείας Aramco. Από τις εκρήξεις προκλήθηκαν πυρκαγιές που η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία έθεσε υπό έλεγχο, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών. Οι ακριβείς στόχοι και η έκταση των ζημιών δεν έχουν γίνει σαφείς.

Στο Αμπκάικ, 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Νταχράν στην Ανατολική Επαρχία της Σαουδικής Αραβίας, υπάρχει το μεγαλύτερο στον κόσμο εργοστάσιο επεξεργασίας πετρελαίου. Στο Χουράις, 190 χιλιόμετρα μακρύτερα προς τα νοτιοδυτικά, υπάρχει το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου της χώρας.

Οι εντάσεις έχουν οξυνθεί στην περιοχή μετά τις επιθέσεις τον Ιούνιο και τον Ιούλιο εναντίον πετρελαιοφόρων στον Κόλπο για τις οποίες το Ριάντ και η Ουάσινγκτον κατηγόρησαν το Ιράν. Η Τεχεράνη αρνείται τις κατηγορίες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:42 - 14 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.