ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Πρόταση των Ciudadanos για υπό όρους συμφωνία με Σάντσεθ

15:10 - 16 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Ισπανία: Πρόταση των Ciudadanos για υπό όρους συμφωνία με Σάντσεθ
Εντείνονται οι συνομιλίες των κομμάτων στην Ισπανία με στόχο τον σχηματισμό κυβέρνησης και την αποφυγή των πρόωρων εκλογών. Σήμερα, ο ηγέτης των Ciudadanos Άλμπερτ Ριβέρα πρότεινε στον επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος Πάμπλο Κασάδο να προσφέρουν στον Πέδρο Σάντσεθ υπό όρους αποχή στο κοινοβούλιο, στο πλαίσιο συνταγματικής συμφωνίας, για να διευκολυνθεί η ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος και νικητή των εκλογών.

Κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Αλμπερτ Ριβέρα, χωρίς να αναφερθεί στην αποχή, δήλωσε ότι ζήτησε από τον Πάμπλο Κασάδο να προτείνουν από κοινού συμφωνία στον Πέδρο Σάντσεθ, η οποία θα περιλαμβάνει όρους προς τον εντολοδόχο πρωθυπουργό για μη αύξηση των φόρων και για την εκ νέου υπαγωγή της Καταλονίας στην εξουσία της κεντρικής κυβέρνησης, εάν η τοπική κυβέρνηση απορρίψει την αναμενόμενη ετυμηγορία στην δίκη των στελεχών του αυτονομιστικού καταλανικού κινήματος.

Ο Ριβέρα είχε αρνηθεί μέχρι σήμερα οποιαδήποτε στήριξη του Πέδρο Σάντσεθ, ο οποίος έχει προθεσμία μέχρι τις 23 Σεπτεμβρίου για να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο. Σε διαφορετική περίπτωση, η χώρα θα κατευθυνθεί προς την διεξαγωγή νέων εκλογών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.