ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισπανία: Καταψηφίζουν Σάντσεθ οι Ciudadanos - Στηρίζουν οι Podemos

16:39 - 17 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Ισπανία: Καταψηφίζουν Σάντσεθ οι Ciudadanos - Στηρίζουν οι Podemos
Στην καταψήφιση της προσπάθειας του ηγέτη των Ισπανών Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ, να γίνει πρωθυπουργός, αν δεν υποσχεθεί ρητά ο ίδιος πως θα συμμορφωθεί με τους όρους που διατύπωσε νωρίτερα το κόμμα του, ανακοίνωσε σήμερα το κεντροδεξιό ισπανικό κόμμα Ciudadanos.

Στη δήλωσή τους, οι Ciudadanos χαρακτήρισαν «συλλογή ψεμάτων» μια γραπτή απάντηση του Σάντσεθ, ο οποίος είχε δηλώσει νωρίτερα πως το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα (PSOE) έχει ήδη συμμορφωθεί με όλα τα αιτήματά τους και πως οι Ciudadanos δεν έχουν λόγους για να εμποδίζουν την υπερψήφισή του ως πρωθυπουργού.

Εξάλλου, ο ηγέτης του ακροαριστερού κόμματος Unidas Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας, επανέλαβε σήμερα ότι θα υποστηρίξει την ανάδειξη του Σάντσεθ στην πρωθυπουργία μόνο, αν αυτός συμφωνήσει σε μια κυβέρνηση συνασπισμού, καθιστώντας έτσι πιθανότερη την επανάληψη των εκλογών, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Ιγκλέσιας δήλωσε επίσης πως είναι «εύλογο» για τον βασιλιά Φίλιππο 6ο να δώσει περισσότερο χρόνο για συνομιλίες πριν από την προθεσμία της ερχόμενης Δευτέρας. Ακόμη, οι Σοσιαλιστές έχουν επανειλημμένα απορρίψει μια κυβέρνηση συνασπισμού με τους Podemos.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.