ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εκλογές οδεύει η Ισπανία

21:05 - 17 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Σε εκλογές οδεύει η Ισπανία
Ένα βήμα πριν από την προκήρυξη νέων εκλογών βρίσκεται η Ισπανία, σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες. Ειδικότερα, ο ηγέτης των Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ δεν θα επιδιώξει νέα ψήφο από το κοινοβούλιο για την παραμονή του στη θέση του πρωθυπουργού καθώς τα υπόλοιπα κόμματα αρνήθηκαν να του προσφέρουν στήριξη. Οι νέες εκλογές αναμένεται να προκηρυχθούν για τις 10 Νοεμβρίου.

Οι εκλογές αυτές θα είναι οι τέταρτες που θα διεξαχθούν στην Ισπανία μέσα σε τέσσερα χρόνια. Ο Σάντσεθ είχε κερδίσει τις εκλογές του Απριλίου, χωρίς όμως να εξασφαλίσει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και δεν κατάφερε να πείσει τα άλλα κόμματα να τον στηρίξουν.

Μετά την πρώτη αποτυχία του Σάντσεθ να εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης, τον Ιούλιο, καθώς δεν κατάφερε να συμφωνήσει με το αριστερό Podemos, ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα. Η καταληκτική ημερομηνία ήταν η 23η Σεπτεμβρίου, οπότε, εφόσον δεν βρισκόταν λύση, το κοινοβούλιο θα διαλυόταν και η χώρα θα όδευε ξανά σε εκλογές.

Όπως μεταδίδει το Reuters, o επικεφαλής του κράτους, ο βασιλιάς Φίλιππος, ο οποίος είχε τις τελευταίες δύο ημέρες διαβουλεύσεις με ηγέτες των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο κοινοβούλιο, δεν θα προτείνει κάποιον άλλο υποψήφιο για τη θέση του πρωθυπουργού, σημειώνεται σε ανακοίνωση του παλατιού.

Τελευταία τροποποίηση στις 21:39 - 17 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.