ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευρύνουν τις απώλειες οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές

14:18 - 06 Ιουν 2007 | Ειδήσεις
Διευρύνουν τις απώλειές του οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές, καθώς πέραν από την προεξοφλημένη αύξηση του επιτοκίου δανεισμού στο 4%, δεν αποκλείεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να προχωρήσει σε νέο ...κύμα αύξησης των επιτοκίων μέχρι το τέλος του 2007.

Oπως υποστηρίζουν οι αναλυτές, «διανύουμε μια περίοδο, κατά την οποία ο ρόλος των επιτοκίων είναι καταλυτικός για τις διεθνείς αγορές».

Συγκεκριμένα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,86% στις 6,575.50 μονάδες, ο Cac 40 διαμορφώνεται στις 6,031.61 μονάδες, σημειώνοντας πτώση  0,77%, ενώ ο Dax βρίσκεται στις 7,811.12 καταγράφοντας οριακές απώλειες 1,37%.

Οι μετοχές της E.ON και της Iberdrola ηγούνται  της πτώσης στον κλάδο των εταιρειών, οι οποίες είναι «ευάλωτες» στην αύξηση των επιτοκίων.

Σε αρνητικό έδαφος και οι τίτλοι της Thales, μετά την υποβάθμιση από την Societe Generale της τιμής στόχου για τη μετοχή.

Απώλειες και για την GlaxoSmithKline Plc,  τη δεύτερη μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο, μετά την υποβάθμιση της Citigroup για την τιμή στόχο της μετοχής.

Αντίθετα, κέρδη καταγράφει η Bouygues, η δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευαστική στον κόσμο, μετά την ανακοίνωση αυξημένης κερδοφορίας το α΄ τρίμηνο, καθώς και η European Aeronautic, Defence & Space Co, μετά την παραγγελία από την  Kingfisher Airlines Ltd.,που είναι και ο μοναδικός ινδικός πελάτης , αεροσκαφών τύπου  Airbus A380.

Σημειώνεται ότι οι τίτλοι των εταιρειών Vodafone, WPP Group, Linde, Wendel Investissement, Premier Foods, Bellway και Debenhams διαπραγματεύονται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.