ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ-Δημοσκόπηση: Ήττα Τραμπ από όλους τους υποψηφίους των Δημοκρατικών

14:28 - 20 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Όλοι οι βασικοί υποψήφιοι των Δημοκρατικών για το χρίσμα του προέδρου προηγούνται του Ντόναλντ Τραμπ ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020, σύμφωνα με δημοσκόπηση του δικτύου Fox News.

Τα στοιχεία της έρευνας, που διενεργήθηκε μεταξύ 15 και 17 Σεπτεμβρίου, καταδεικνύουν ότι το πρώτο φαβορί για την υποψηφιότητα των Δημοκρατικών, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ομπάμα, Τζο Μπάιντεν, προηγείται του Τραμπ με διψήφια διαφορά (52% έναντι 38%). Το προβάδισμα του Μπαίντεν μάλιστα είναι κατά δύο μονάδες μεγαλύτερο συγκριτικά με την αντίστοιχη δημοσκόπηση του Αυγούστου.

Μπροστά από τον Τραμπ και μάλιστα με οκτώ μονάδες διαφορά, κινείται και ο Μπέρνι Σάντερς, που θεωρείται το δεύτερο φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Ο γερουσιαστής από το Βερμόντ συγκεντρώνει 48% έναντι 40% του Αμερικανού προέδρου.

Προβάδισμα έναντι του Τραμπ καταγράφει και η τρίτη βασική υποψήφια των Δημοκρατικών, Ελπίζαμπεθ Γουόρεν, η οποία αξίζει να σημειωθεί πως έχει κλείσει την ψαλίδα από τους Μπάιντεν για Σάντερς, στις μετρήσεις εντός των Δημοκρατικών. Η Γουόρεν συγκεντρώνει 46%  έναντι 40% του Τραμπ.

Τέλος, μπροστά από τον Τραμπ κινείται και η τέταρτη κατά σειρά Δημοκρατική υποψήφια, Καμάλα Χάρις, με 42% έναντι 40%, ωστόσο η διαφορά τους κινείται εντός του περιθωρίου λάθους της έρευνας, που τοποθετείται στο 3%.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται ανάλογα ευρήματα από δημοσκόπηση του Fox News, μιας και τον Αύγουστο η αντίστοιχη έρευνα, κατέληγε στο συμπέρασμα ότι ο Τραμπ κινδυνεύει να ηττηθεί από όλους τους πιθανούς αντιπάλους του, προκαλώντας την αντίδραση του Αμερικανού προέδρου: «Πρόκειται για μεγάλο λάθος, κάτι συμβαίνει με το Fox News και δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με αυτό», είχε δηλώσει.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.