ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Brexit: Καμία εξέλιξη δεν βλέπει ο Τζόνσον στη Ν. Υόρκη

09:45 - 23 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Brexit: Καμία εξέλιξη δεν βλέπει ο Τζόνσον στη Ν. Υόρκη
Καμία πιθανότητα ουσιαστικής εξέλιξης στο θέμα του Brexit τόνισε ότι προβλέπει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, πριν από τις συνομιλίες που θα έχει στο περιθώριο της φετινής Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Τζόνσον έχει δηλώσει ότι θα βγάλει την Βρετανία από την ΕΕ στα τέλη Οκτωβρίου, με ή χωρίς συμφωνία με την ΕΕ, ενώ αναμένεται ότι θα έχει συνομιλίες με αρκετούς Ευρωπαίους ηγέτες στη Νέα Υόρκη. Μεταξύ αυτών και με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Λίο Βαράντκαρ.

Παράλληλα, θα συζητήσει την πρόοδο γύρω από τις προσπάθειες επίτευξης συμφωνίας για το Brexit, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς τη Νέα Υόρκη, ο Τζόνσον δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ενώ έχει επιτευχθεί «πολλή» πρόοδος από τότε που ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούλιο, καθώς οι ηγέτες της ΕΕ αναγνωρίζουν τώρα πως η Συμφωνία Αποχώρησης που επιτεύχθηκε με την προκάτοχό του πρέπει να αλλάξει, ωστόσο ο ίδιος δεν επιθυμεί να δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες για το ενδεχόμενο να υπάρξει σημαντική εξέλιξη για το θέμα στη Νέα Υόρκη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.