ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αβραμόπουλος: Απαιτούνται ευρωπαϊκές πολιτικές αποφάσεις για το μεταναστευτικό

15:44 - 23 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Αβραμόπουλος: Απαιτούνται ευρωπαϊκές πολιτικές αποφάσεις για το μεταναστευτικό
Την ανάγκη η Ευρώπη να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για το μεταναστευτικό επεσήμανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τη Μετανάστευση, Δημήτρης Αβραμόπουλος, από τη Μάλτα.

«Η Ευρώπη πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη και να διατηρηθεί στην πρώτη γραμμή μαζί με χώρες όπως η Ιταλία, η Ελλάδα, η Μάλτα, η Ισπανία και η Κύπρος», δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, που συμμετέχει στη μινι-σύνοδο κορυφής η οποία αναμένεται να επεξεργαστεί έναν μηχανισμό αυτόματης κατανομής των μεταναστών που διασώζονται στη θάλασσα.

«Σήμερα θα επικεντρωθούμε στην κατάσταση στο κεντρικό τμήμα της Μεσογείου. Αλλά δεν πρέπει να αρνηθούμε ότι υπάρχουν παρόμοιες καταστάσεις και σε άλλα τμήματα της Μεσογείου» πρόσθεσε ενώπιον των δημοσιογράφων ο Ευρωπαίος Επίτροπος που βρίσκεται στη Μάλτα μαζί με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας και της Φινλανδίας.

Ο Επίτροπος εκτίμησε ότι έχει έρθει η ώρα προκειμένου η ΕΕ «να λάβει πολιτικές αποφάσεις, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία πολιτική οδός εξ ονόματος όλων των κρατών μελών».

Πολλοί ειδικοί, καθώς και Ευρωπαίοι αιρετοί αξιωματούχοι έχουν πει ότι φοβούνται πως μια απόφαση για την κατανομή των μεταναστών, η οποία θα αφορά μόνο τους μετανάστες που διασώζονται στην κεντρική Μεσόγειο, θα θεωρηθεί άδικη από τις χώρες άφιξης που βρίσκονται σε άλλες διαδρομές, στη δυτική Μεσόγειο (Ισπανία) και στην ανατολική Μεσόγειο (Ελλάδα).

Από τις αρχές του έτους, μόνο το 13% των 67.000 παράτυπων μεταναστών που έφθασαν στην Ευρώπη αποβιβάστηκαν στην Ιταλία ή στη Μάλτα, έναντι 57% στην Ελλάδα και 29% στην Ισπανία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.