ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Παράνομη η αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου

12:56 - 24 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Βρετανία: Παράνομη η αναστολή λειτουργίας του κοινοβουλίου
Παράνομη αποφάσισε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου ότι ήταν η απόφαση του πρωθυπουργού της χώρας, Μπόρις Τζόνσον, να αναστείλει την λειτουργία του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες πριν από το Brexit.

Το Δικαστήριο έκρινε ότι η κυβέρνηση δεν έχει εξηγήσει γιατί ήταν απαραίτητο να σταματήσει η λειτουργία του κοινοβουλίου για πέντε εβδομάδες. Σημείωσε επίσης ότι η αναστολή συνέβη σε αρκετά ασυνήθιστες συνθήκες, καθώς και ότι οι δικαστές του έχουν το δικαίωμα να λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις.

Ο Τζόνσον δεν έχει σταματήσει να επαναλαμβάνει ότι χρειαζόταν την διακοπή της λειτουργίας του κοινοβουλίου για να προετοιμάσει και να παρουσιάσει το κυβερνητικό του πρόγραμμα μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας στο τέλος του Ιουλίου.

Επιπλέον, είναι συνηθισμένο φαινόμενο για τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να αναστείλει την λειτουργία του κοινοβουλίου για τον λόγο αυτόν. Επιπλέον, το βρετανικό κοινοβούλιο διακόπτει την λειτουργία του για λίγες εβδομάδες τον Σεπτέμβριο, όταν διεξάγονται τα ετήσια συνέδρια των πολιτικών κομμάτων.

Η διακοπή αυτή όμως, κυρίως εξαιτίας της χρονικής της διάρκειας, έχει προκαλέσει αγανάκτηση στην πατρίδα του κοινοβουλευτισμού, προκαλώντας διαδηλώσεις και προσφυγή στην δικαιοσύνη.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:14 - 24 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.