ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα ένεση ρευστότητας στις αμερικανικές τράπεζες από την Fed

22:58 - 24 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Νέα ένεση ρευστότητας στις αμερικανικές τράπεζες από την Fed
Νέα παροχή ρευστότητας παρείχε σήμερα η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) στο αμερικανικό τραπεζικό σύστημα σε μια προσπάθεια ανταποκριθεί στις ανάγκες χρηματοδότησης των τραπεζών και της Wall Street .

Όπως μεταδίδει το CNBC η Fed  Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης πρόσθεσε μετρητά 30 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο τραπεζικό σύστημα μέσω δανείων 14 ημερών. Τα δάνεια αυτά των 14 ημερών (repos) προστίθενται στ στις συμφωνίες επανογοράς (repos) μιας μέρας (overnight) ύψους 75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Οι κορυφαίες 24 εταιρίες της Wall Street που συναλλάσονται άμεσα με την Fed, δανείζονται από την κεντρική τράπεζα χρησιμοποιώντας δικά τους ταμεία περιουσιακά στοιχεία και ομόλογα ως εγγύηση.

Το ενδιαφέρον τους για χρηματοδότηση ήταν ισχυρό καθώς όπως αναφέρει το CNBC επικαλούμενο στοιχεία της Fed  Νέας Υόρκης υποβλήθηκαν προσφορές  62 δισεκατομμύριων δολάρια για τα repos  των 14 ημερών και 80,2 δισεκατομμύριων δολάρια για τα overnight repos.

Πριν από μία εβδομάδα, η Fed άρχισε να αυξάνει την παρεχόμενη ρευστότητα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για πρώτη φορά από την κορύφωση παγκόσμιας πιστωτικής κρίσης, η οποία πριν από μια δεκαετία σχεδόν είχε «παγώσει» την αγορά repos- μια σημαντική πηγή μετρητών για τις τράπεζες και τη Wall Street.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.