ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ παραπέμπεται - Ακυρώθηκε η συνάντηση με Μητσοτάκη

07:47 - 25 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ παραπέμπεται - Ακυρώθηκε η συνάντηση με Μητσοτάκη
Η απόφαση των Δημοκρατικών να παραπέμψουν τον πρόεδρο Τράμπ με την κατηγορία της συνωμοσίας, είναι η αιτία αναβολής της συνάντησης του αμερικανού Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνάντηση ενδέχεται να επαναπρογραμματιστεί σήμερα αν ο αμερικανός Πρόεδρος έχει δυνατότητα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 16.45 ώρα Ελλάδος με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν με στόχο μια “επανεκκίνηση” των ελληνοτουρκικών σχέσεων, σε πιό “ήρεμη” βάση, χωρίς απειλές.
Στο μεταξύ κατά τη χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Goldman Sachs, πλήθος αμερικανών επιχειρηματιών εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα με επίκεντρο κυρίως τις αποκρατικοποιήσεις ΔΕΗ και ΕΛΠΕ και τον κλάδο ενέργειας γενικότερα.
Σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στην εκδήλωση Global Business Forum που διοργανώνει το Bloomberg και αναμένεται οτι θα δώσει μια συνέντευξη με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα.
Όσον αφορά στην υπόθεση Τραμπ, χθές η Νάνσι Πελόζι, εκπρόσωπος των Δημοκρατικών ανακοίνωσε οτι παραπέμπουν τον Πρόεδρο Τράμπ για προδοσία με αφορμή το “ουκρανικό σκάνδαλο”.
Συγκεκριμένα η Βουλή των Αντιπροσώπων θα εξετάσει αν ο Τράμπ χρησιμοποίησε την βοήθεια της Ουκρανίας για να δυσφημήσει τον Τζο Μπάιντεν, πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ και υποψήφιο για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις εκλογές του 2020. Ο Πρόεδρος πρέπει να λογοδτήσει, κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου είπε η κυρία Πελόζι. Η έρευνα ενδέχεται να καταλήξει σε πτώση του Ρεμπουμπλικανού προέδρου πρίν τις εκλογές του 2020.
Ο Τράμπ απήντησε με τουίτερ ότι πρόκειται για κυνήγι μαγισσών.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:40 - 25 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.