ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξάνουν το ρευστό οι πλούσιοι λόγω ύφεσης

11:33 - 25 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Αυξάνουν το ρευστό οι πλούσιοι λόγω ύφεσης
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα της έκτης ετήσιας έρευνας της UBS και της εταιρείας συμβούλων Campden Wealth, στην οποία έλαβαν μέρος 360 φορείς διαχείρισης οικογενειακής περιουσίας που επενδύουν τον πλούτο και διαχειρίζονται τις φορολογικές υποθέσεις των εύπορων οικογενειών.

Ειδικότερα, οι εταιρείες που διαχειρίζονται την περιουσία των πλουσίων γίνονται όλο και πιο υπολογίσιμη δύναμη στις παγκόσμιες αγορές, καθώς διαχειρίζονται πόρους ύψους 5,9 τρισ. δολαρίων. Οι 360 εταιρείες που πήραν μέρος στην έρευνα διαχειρίζονται κατά μέσο όρο περιουσιακά στοιχεία ύψους 917 εκατ. δολαρίων. 

«Τα οικογενειακά γραφεία είναι επιφυλακτικά σχετικά με τις γεωπολιτικές εντάσεις και υπάρχει η ευρέως διαδεδομένη αίσθηση πως βρισκόμαστε στο τέλος του τρέχοντος κύκλου της αγοράς» λέει η δρ Ρεμπέκα Γκουτς, διευθύντρια αναλύσεων στην Campden Wealth.

Έτσι, ερμηνεύεται και το γεγονός ότι το 55% των διευθυντών των οικογενειακών γραφείων προβλέπει ύφεση της αμερικανικής χρηματιστηριακής αγοράς έως το 2020. 

«Υπάρχει εντονότερη επιφύλαξη και φόβος σε σχέση με τη χρηματιστηριακή αγορά μεταξύ των πολύ πλούσιων επενδυτών» σημειώνει στο Bloomberg ο Τίμοθι Ο’ Χάρα, πρόεδρος του Rockfeller Global Family Office. «Αυτό αναγκάζει περισσότερους ανθρώπους να εξετάζουν επενδύσεις σε μη εισηγμένες εταιρείες, εναλλακτικές επενδύσεις και μετρητά» προσθέτει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η έρευνα, το 45% των διευθυντών των οικογενειακών γραφείων λέει πως επανεξετάζει την επενδυτική στρατηγική του για να διαχειριστεί πιθανά ρίσκα και το 42% για να εκμεταλλευτεί επενδυτικές ευκαιρίες.

«Αν και το μέσο οικογενειακό γραφείο δεν έχει προχωρήσει σε συνολικές αλλαγές στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιό του, πολλά ενισχύουν τα αποθέματα ρευστού και προχωρούν σε απομόχλευση των επενδύσεών τους εν αναμονή αναταράξεων» επισημαίνει η δρ Γκουτς.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:58 - 25 Σεπ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.