ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναστάτωση επικρατεί στην ΕΚΤ μετά την παραίτηση μέλους του ΔΣ

10:15 - 26 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Αναστάτωση επικρατεί στην ΕΚΤ μετά την παραίτηση μέλους του ΔΣ
Την παραίτησή της ανακοίνωσε ξαφνικά το βράδυ της Τετάρτης, το μέλος του ΔΣ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Sabine Lautenschläger.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα. Lautenschläge η οποία ήταν επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, είχε αντιταχθεί στην νέα δέσμη μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης και μείωσης των επιτοκίων, που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

Παράλληλα, σύμφωνα με κύκλους της Φρανκφούρτης το στέλεχος της ΕΚΤ ανήκε στην ομάδα των μελών της ΕΚΤ, η οποία υποστηρίζει την αλλαγή πλεύση της ΕΚΤ εκτιμώντας ότι η υφιστάμενη νομισματική πολιτική είναι υπερβολικά χαλαρή και δημιουργεί παρενέργειες κυρίως στην οικονομία της Γερμανίας.

Ωστόσο, δημιουργεί έντονη ανησυχία και τριγμούς στη συνοχή της ΕΚΤ η παραίτηση της Γερμανίδας αξιωματούχου, δύο χρόνια περίπου πριν από την λήξη της θητείας της, καθώς αντανακλά, σύμφωνα με παρατηρητές, το βαθύ χάσμα των απόψεων που επικρατεί πλέον στην ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την πολιτική που πρέπει αυτή να εφαρμόσει.

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΚΤ, η Sabine Lautenschläge ενημέρωσε χθες τον πρόεδρο, Μάριο Ντράγκι, ότι θα παραιτηθεί από τη θέση της στις 31 Οκτωβρίου 2019. Η κα. Lautenschläger είναι μέλος του Εκτελεστικoύ Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου από τις 27 Ιανουαρίου 2014, είναι επίσης Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.