ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο «κόκκινο» οι δηλώσεις Ροχανί- Τραμπ για το ενδεχόμενο συνομιλιών

17:23 - 27 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
Στο «κόκκινο» οι δηλώσεις Ροχανί- Τραμπ για το ενδεχόμενο συνομιλιών
Σε αλλεπάλληλες δηλώσεις προχωρούν σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιρανός ομόλογός του Χασάν Ροχανί, για την πιθανότητα συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών αλλά και των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί από την Ουάσιγκτον στην Τεχεράνη.

«Οι ΗΠΑ προσφέρθηκαν να άρουν όλες τις κυρώσεις σε βάρος του Ιράν με αντάλλαγμα τη διεξαγωγή συνομιλιών, όμως η Τεχεράνη δεν έχει αποδεχθεί ακόμη την προσφορά λόγω της τρέχουσας τοξικής ατμόσφαιρας», δήλωσε ο Ροχανί, ο οποίος είπε κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη όπου βρέθηκε για τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ότι συναντήθηκε εκεί με αμερικανούς αξιωματούχους κατόπιν επιμονής της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Γαλλίας.

«Ήταν ανοικτό για συζήτηση το ποιές κυρώσεις θα αίρονταν και (οι Ηνωμένες Πολιτείες) είπαν ξεκάθαρα πως θα άρουν όλες τις κυρώσεις», είπε και πρόσθεσε ότι «Το Ιράν ήταν έτοιμο για διαπραγματεύσεις, αλλά όχι σε μια ατμόσφαιρα κυρώσεων και πιέσεων».

«Αυτή η δράση δεν έγινε με τρόπο που να είναι αποδεκτός, πράγμα που σημαίνει πως μέσα στην ατμόσφαιρα των κυρώσεων και της ύπαρξης κυρώσεων και την τοξική ατμόσφαιρα της μέγιστης πίεσης, ακόμη κι αν θέλουμε να διαπραγματευθούμε με τους Αμερικανούς στο πλαίσιο 5+1, ουδείς μπορεί να προβλέψει ποιο θα είναι το τέλος και το αποτέλεσμα αυτής της διαπραγμάτευσης», σημείωσε σύμφωνα με το Reuters.

Από την πλευρά του ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως αρνήθηκε αίτημα της Τεχεράνης να άρει κυρώσεις σε αντάλλαγμα για τη διεξαγωγή συνομιλιών. «Το Ιράν ήθελε να άρω τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σ' αυτούς για να συναντηθούμε. Είπα, ασφαλώς, ΟΧΙ!», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.