ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ: Τέλος στα περί διαγραφής κινεζικών εταιρειών από αμερικανικά χρηματιστήρια

12:10 - 29 Σεπ 2019 | Ειδήσεις
ΗΠΑ: Τέλος στα περί διαγραφής κινεζικών εταιρειών από αμερικανικά χρηματιστήρια
Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν σχεδιάζει να εμποδίσει την εισαγωγή κινεζικών εταιρειών στα αμερικανικά χρηματιστήρια «αυτή τη στιγμή», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg το Σάββατο, επικαλούμενο εκπρόσωπο του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών.

Όπως δήλωσε στο πρακτορείο η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μόνικα Κρόουλι «Η κυβέρνηση δεν μελετά το ενδεχόμενο να εμποδίζει κινεζικές εταιρείες να εισάγονται σε χρηματιστήρια των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή».

Το πρακτορείο Reuters μετέδωσε την Παρασκευή ότι η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει το ενδεχόμενο διαγραφής κινεζικών εταιρειών εισηγμένων σε αμερικανικά χρηματιστήρια, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας με σκοπό να περιοριστούν οι αμερικανικές επενδύσεις σε κινεζικές εταιρίες και του διμερούς εμπορικού πολέμου. Μια τέτοια κίνηση θα προκαλούσε σοκ στην παγκόσμια οικονομία.

«Η κυβέρνηση δεν εξετάζει το μπλοκάρισμα των κινεζικών εταιρειών από την εγγραφή στα αμερικανικά χρηματιστήρια. Καλωσορίζουμε τις επενδύσεις στις ΗΠΑ» ήταν η σύντομη ανακοίνωση του υπουργείου στο Twitter.

​Υπενθυμίζεται ότι ξεκινά νέος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τις εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, στις 10 και 11 Οκτωβρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.