ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Σχέδιο αποπομπής Τζόνσον εξετάζει η βασίλισσα Ελισάβετ

09:39 - 02 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Βρετανία: Σχέδιο αποπομπής Τζόνσον εξετάζει η βασίλισσα Ελισάβετ
Δημοσίευμα της New York Post αναφέρει πως η βασίλισσα Ελισάβετ εξετάζει το ενδεχόμενο να αποπέμψει τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, μετά την απόφασή του για αναστολή της λειτουργίας του κοινοβουλίου, η οποία κρίθηκε παράνομη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Βρετανίδα μονάρχης βρίσκεται σε διαβουλεύσεις με τους συμβούλους της ώστε να «ξεφορτωθεί» τον Τζόνσον, ο οποίος την έπεισε τον Σεπτέμβριο να υπογράψει την διακοπή του κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή είναι η πρώτη φορά στην 67χρονη βασιλεία της Ελισάβετ που ζητά συμβουλές για την αποπομπή πρωθυπουργού.

Όπως σημείωσε ο πρώην βουλευτής των Συντηρητικών, Dominic Grieve, ο Τζόνσον θα μπορούσε να αποπεμφθεί από τη βασίλισσα αν αποτύχει να τηρήσει το Benn Act- τον νόμο που πέρασε τον Σεπτέμβριο και επιβάλλει τρίμηνη παράταση των διαπραγματεύσεων για το Brexit, αν δεν υπάρξει συμφωνία ως τις 19 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με τον Grieve, ο Τζόνσον «θα απομακρυνθεί μέσα σε πέντε λεπτά» από την βασίλισσα αν συνεχίσει να συμπεριφέρεται «με αυτόν τον εντελώς γελοίο τρόπο».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:48 - 02 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.