ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σολτς: Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μία νέα οικονομική κρίση

09:23 - 02 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Σολτς: Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μία νέα οικονομική κρίση
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς τόνισε σήμερα ότι η χώρα του θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μία ενδεχόμενη οικονομική κρίση, προσθέτοντας ότι δεν αναμένεται κάμψη τόσο άσχημη όσο αυτή που σημειώθηκε το 2008/2009.

«Είμαστε όλοι προετοιμασμένοι διότι έχουμε αξιοπρεπείς χρηματοοικονομικούς πόρους άρα αν υπάρξει οικονομική κρίση, μπορούμε να λάβουμε αντίμετρα, όμως αυτή τη στιγμή απλώς βλέπουμε βραδύτερη ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σολτς στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ARD, όπως μεταδίδει το Reuters.

Αν επανεμφανίζονταν στον ορίζοντα μια κρίση τόσο σοβαρή όσο αυτή του 2008/2009, η Γερμανία «θα μπορούσε να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο», είπε ο κ. Σολτς, συμπληρώνοντας όμως πως δεν αναμένει ένα τέτοιο σενάριο, με τις προβλέψεις να παραπέμπουν σε βελτίωση της οικονομίας, αν και με βραδύτερο ρυθμό απ’ όσο αναμένονταν προηγουμένως.

Σημειώνεται πως πολλοί οικονομολόγοι αναμένουν ύφεση της γερμανικής οικονομίας το γ’ τρίμηνο, μετά τη συρρίκνωση που εμφάνισε κατά το β’ τρίμηνο, ενώ πηγές δήλωσαν στο Reuters πως τα βασικά οικονομικά ινστιτούτα της Γερμανίας αναμένονται αργότερα σήμερα να υποβαθμίσουν τις δικές τους προβλέψεις για την ανάπτυξη της Γερμανίας για το τρέχον και το επόμενο έτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.