ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρώσος υπ. Ενέργειας: Δύσκολη η κατάσταση στις αγορές πετρελαίου

12:32 - 02 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
Ρώσος υπ. Ενέργειας: Δύσκολη η κατάσταση στις αγορές πετρελαίου
Αβεβαιότητες στις αγορές πετρελαίου διαπιστώνει ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Alexander Novak.

«Η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη» δήλωσε αναφερόμενος στο outlook των αγορών πετρελαίου.

«Πιστεύουμε πραγματικά ότι γύρω μας βλέπουμε αυτούς τους μαύρους κύκνους. Δεν μπορούμε πάντα να τους προβλέψουμε και μπορούν να επηρεάσουν σοβαρά την κατάσταση της αγοράς» ανέφερε ο Novak σε πάνελ όπου συμμετείχε και ο Σαουδάραβας ομόλογος του, Prince Abdulaziz bin Salman.

Ο Novak έδωσε ως παράδειγμα την αύξηση της ζήτησης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που δεν ήταν η αναμενόμενη, κάνοντας πιο δύσκολη την πρόβλεψη της ζήτησης για το φθινόπωρο.

«Αυτό που ενοώ είναι ότι κανονικά το καλοκαίρι βλέπουμε ότι η ζήτηση του πετρελαίου αυξάνεται κατά 2 εκατ. βαρέλια την ημέρα και κανονικά αυτή την περίοδο θα έπρεπε να νιώθουμε την πίεση στην άνοδο των τιμών και θα πρέπει να δούμε την αύξηση της παραγωγής προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση. Λοιπόν, φέτος για πρώτη φορά, δεν το είδαμε αυτό. Την ίδια στιγμή, βλέπουμε τον κίνδυνο για τη χειμερινή περίοδο, όταν η ζήτηση υποχωρεί σε σχέση με τη θερινή περίοδο. Κατά συνέπεια είναι δύσκολο να προβλεφθεί πως θα κινηθεί η αγορά τη χειμερινή περίοδο. Έτσι, υπάρχει αρκετή αβεβαιότητα που επηρεάζει την αγορά» κατέληξε ο Novak.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:47 - 02 Οκτ 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.