ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΗΠΑ σε Βόρεια Κορέα: Μην προκαλείτε

13:51 - 02 Οκτ 2019 | Ειδήσεις
ΗΠΑ σε Βόρεια Κορέα: Μην προκαλείτε
Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε σήμερα τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις προκλήσεις και να αφοσιωθεί στις διμερείς συνομιλίες, με αφορμή τη νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου που πραγματοποίησε νωρίτερα εντός της ημέρας η Πιονγιάνγκ.

Ειδικότερα, το αμερικανικό ΥΠΕΞ ανέφερε ότι «καλούμε τη Βόρεια Κορέα να αποφύγει τις προκλήσεις, να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να παραμείνει προσηλωμένη στις ουσιαστικές και συνεχείς διαπραγματεύσεις».

Παράλληλα, η πλευρά της Ουάσιγκτον τόνισε ότι μέσω αυτών των ενεργειών η Βόρεια Κορέα «θα συμβάλει στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην κορεατική χερσόνησο και στην αποπυρηνικοποίηση».

Νωρίτερα, η πλευρά της Σεούλ είχε ανακοινώσει ότι η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου προς την περιοχή της Ανατολικής Θάλασσας, λίγες ώρες μετά την επιβεβαίωσή της ότι οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ θα ξεκινήσουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Από την πλευρά της, η Ιαπωνία ανακοίνωσε ότι ο βαλλιστικός πύραυλος της Πιονγιάνγκ κατέπεσε εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, κάτι που είχε να συμβεί από το 2017.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.